Чаудър по манхатънски

05/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо76
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • миди – 450 г от консерва
  • бекон – 80 г
  • целина – 1 ч.ч. ситно нарязана
  • лук – 1 ч.ч. нарязан
  • домати - ½ кг консерва
  • картофи – 2 ч.ч. нарязани на дребно
  • сол – 1 ½ ч.л.
  • мащерка – ½ ч.л. суха
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към запържения без мазнина наситнен бекон добавяме целината и лука и задушаваме до омекване с малко вода. Постепенно прибавяме 3 ч.ч. вода, и ½ чаша сок от миди.

Добавяме картофите, доматите, солта и мащерката, захлупваме с капак и варим супата около 35 минути на среден огън.

Прибавяме брашното размито с 2 с.л. студена вода, оставяме да заври и добавяме останалите миди.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар