Торта Негус

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
Торта Негус1 / 2
20/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10 парчета
"Съжаляваме за всяко парче торта, което не сме изяли, спазвайки някоя диета! Грешка, която няма да повторим!"

Необходими Продукти

  • шоколад - 150 г, натурален
  • кафе - 50 мл, сварено
  • масло - 130 г
  • яйца - 4 бр.
  • пудра захар - 125 гр
  • лешници - 120 г, счукани
  • ванилии - 1 бр.
  • ром - 2 с.л.
  • канела - 1 щипка
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • малиново желе - 220 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтапяме шоколада и кафето на водна баня, отстраняваме от огъня и прибавяме маслото, разбъркваме добре.

Разбиваме на пяна жълтъците със захарта. Към тях прибавяме лешниците, разтопения шоколад, рома, ванилията, канелата, царевичното брашно и предварително разбитите на сняг белтъци.

Изсипваме сместа в намазнена форма и печем в предварително загрята фурна на 150 градуса около 50 минути.

Вадим блата, докато е горещ, и го охлаждаме.

Намазваме студения блат със загрято желе и прибираме в хладилника за поне 4 часа.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: