Торта Негус

20/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Съжаляваме за всяко парче торта, което не сме изяли, спазвайки някоя диета! Грешка, която няма да повторим!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 060
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • шоколад – 150 г, натурален
  • кафе – 50 мл, сварено
  • масло – 130 г
  • яйца – 4 бр.
  • пудра захар – 125 гр
  • лешници – 120 г, счукани
  • ванилии – 1 бр.
  • ром – 2 с.л.
  • канела – 1 щипка
  • царевично брашно – 1 с.л.
  • малиново желе – 220 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтапяме шоколада и кафето на водна баня, отстраняваме от огъня и прибавяме маслото, разбъркваме добре.

Разбиваме на пяна жълтъците със захарта. Към тях прибавяме лешниците, разтопения шоколад, рома, ванилията, канелата, царевичното брашно и предварително разбитите на сняг белтъци.

Изсипваме сместа в намазнена форма и печем в предварително загрята фурна на 150 градуса около 50 минути.

Вадим блата, докато е горещ, и го охлаждаме.

Намазваме студения блат със загрято желе и прибираме в хладилника за поне 4 часа.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар