Торта Корсилия

27/09/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Торта, която носи в себе си обещание за циганско лято и много настроение "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо255
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пюре от кестени – 250 г
  • яйца – 6 бр.
  • пудра захар – 100 г
  • бадеми – 125 г, ситно счукани
  • За крема
  • масло – 90 г
  • шоколад – 100 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме пюрето от кестени на водна баня, докато омекне.

Постепенно прибавяме отделените жълтъци един по един, като след всеки разбъркваме старателно. Добавяме захарта, бадемите, разтопеното масло и разбитите на твърд сняг белтъци.

Получената смес изсипваме в намазана с масло форма и печем блата на водна баня при 150 градуса за около 50 минути. Охлаждаме и вадим от формата.

За крема:
Разтопяваме на водна баня начупения шоколад заедно с 4 лъжици вода и прибавяме маслото.

Мажем тортата от всички страни с получения охладен крем и поръсваме с пудра захар.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар