Торта Големия португалски кораб

13/09/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"С този голям португалски кораб ще отплавате към страната на шоколадовите изкушения!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 412
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • шоколад – 200 г, млечен
  • масло – 125 г
  • захар – 120 г
  • бадеми - 120 г, ситно счукани
  • яйца – 3 бр.
  • За глазура
  • натурален шоколад – 150 г
  • масло - 25 г
  • кафе – 1 ч.л. инстантно
  • бадеми – 40 г, обелени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня, махаме от котлона и прибавяме захарта и счуканите бадеми, охлаждаме леко.

Постепенно прибавяме жълтъците един по един, като след всеки разбъркваме добре и накрая изсипваме разбитите на сняг белтъци при непрекъснато бъркане отдолу нагоре, за да може сместа да поеме повече въздух.

Изсипваме сместа в намазнена форма и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути, охлаждаме и вадим от формата. Оставяме да престои за 24 часа.

За глазурата:
Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня, добавяме кафето и 2 с.л. вода. Разбъркваме сместа и с нея намазваме сладкиша от всички страни.

Украсяваме с бадемите.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар