Мариновано телешко с бира

05/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо181
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • телешко месо – 1.5 кг
  • бира – 1 ½ ч.ч.
  • олио – 1/3 ч.ч.
  • студена вода – ¼ ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • чесън – 1 скилидки
  • бульон - 2 кубчета по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме бирата с олиото, солта, черния пипер и смукания чесън и заливаме надупченото с вилица месо. Оставяме го да престои за 12 часа в хладилник.

Отцеждаме месото от маринатата и го печем за 2 ½ часа на 180 градуса.

Към отделената марината прибавяме бульона, брашното и водата и сваряваме соса.

Сервираме месото залято със соса.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар