Бърз сладкиш Наполеон

10/11/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Бърз вариант на любимия ни сладкиш Наполеон с кори за баница, много крем и филирани бадеми"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо42 905
  • Преглеждания за месеца280
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото да заври. Отделно разбийте жълтъците и захарта. Постепенно добавете млякото, като първо темперирате двете смеси внимателно. Бъркайте енергично с тел или миксер. Размийте нишестето с малко студена вода и го прибавете бързо към врящия на котлона крем.

Бъркайте за няколко минути, докато се сгъсти. Свалете от котлона и ароматизирайте с ванилията. Отделно разбийте белтъците на сняг и ги смесете с вече охладения крем.

Вземайте по 3 кори и мажете всяка с масло. На тройки ги сложете да се запекат до леко златист цвят във фурната. Готовите кори се охлаждат и малка част се натрошава за украсата.

В тава сложете първата тройка кори, намажете обилно с крем и редувайте така до изчерпване на количествата. Отгоре поръсете с натрошените кори и филирани бадеми. Оставете Сладкиша да престои 3 часа преди да сервирате.подобни рецепти тук
5 10
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Илияна
Илияна
02.01.2016 22:21
Какво трябва да е нишестето- обикновено или с някаъв аромат.
0
0
BK2
BK2
06.06.2013 16:25
СТАВА ПО ЛЕСНО АКО ВМЕСТО КОРИ ИЗПОЛЗВАТЕ БУТЕР ТЕСТО. ПЕЧЕ СЕ ЗА ОКОЛО 20 МИН ДО ПОРОЗОВЯВАНЕ И СЕ НАРЯЗВА СПОРЕД ТАВАТА, КАТО СЕ ПРАВИ НА 2 ИЛИ 3 СЛОЯ ТОРТАТА, ПРЕСТОЯВА 1 НОЩ ПРЕДИ ДА СЕ ЯДЕ. А, И ПРЕДИ ПЕЧЕНЕ БУТЕР ТЕСТОТО СЕ НАБОЖДА С ВИЛИЦА /НЕ ЗНАМ ЗАЩО, НО ТАКА Е ПО РЕЦЕПТАТА/. ПЕЧЕ СЕ В СУХА ТАВА
2
0
Галя
Галя
01.02.2014 23:08
Корите набождат ги с вилица за да не се увеличават по време на печене
0
0
Lil
Lil
22.05.2013 20:01
Хич не ми се вижда "бърз сладкиш"!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв