Рамстек по тиролски

04/09/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Да приготвиш сочен рамстек е истинско изкуство, а да му се насладим - всички знаем как!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо344
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко филе – 1 кг
  • олио – ½ ч.ч.
  • масло – 30 г
  • лук – 6 малки глави
  • домати – 5 бр.
  • яйца – 1 бр., твърдо сварено
  • магданоз – 1/3 връзка
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • За сос
  • лук - ½ глава, настърган
  • доматено пюре – 1 ч.л.,
  • брашно – 2 с.л.
  • червено вино - ½ ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер – 1 щипка
  • сол – 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме филето от ципите и го нарязваме напречно на 6 части и ги начукваме с дървено чукче. Овкусяваме със солта и черния пипер и ги прибираме за 15-20 минути в хладилник.

Изваждаме ги и потапяме всяко филе в брашно, след което го изпържваме в 2/3 от мазнината.

Задушаваме ситно нарязаните домати с маслото. В останалата мазнина изпържваме нарязания на ивици лук.

Прибавяме към него размитото в малко вода доматено пюре, брашното размито също в малко вода, червеното вино, дафиновите листа, черния пипер и солта. Оставяме соса да се сгъсти за 5-6 минути и го отстраняваме от котлона.

Сервираме телешките филета, като върху всяко от тях изсипваме част от лука, отгоре слагаме част от задушените домати и част от размачкания с ситно нарязан магданоз яйце. Изсипва се част от соса и се гарнира със задушени зеленчуци.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар