Рамстек по тиролски

04/09/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Да приготвиш сочен рамстек е истинско изкуство, а да му се насладим - всички знаем как!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо315
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме филето от ципите и го нарязваме напречно на 6 части и ги начукваме с дървено чукче. Овкусяваме със солта и черния пипер и ги прибираме за 15-20 минути в хладилник.

Изваждаме ги и потапяме всяко филе в брашно, след което го изпържваме в 2/3 от мазнината.

Задушаваме ситно нарязаните домати с маслото. В останалата мазнина изпържваме нарязания на ивици лук.

Прибавяме към него размитото в малко вода доматено пюре, брашното размито също в малко вода, червеното вино, дафиновите листа, черния пипер и солта. Оставяме соса да се сгъсти за 5-6 минути и го отстраняваме от котлона.

Сервираме телешките филета, като върху всяко от тях изсипваме част от лука, отгоре слагаме част от задушените домати и част от размачкания с ситно нарязан магданоз яйце. Изсипва се част от соса и се гарнира със задушени зеленчуци.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар