Гръцко реване с грис

05/11/2011
vanq
отvanqНовак8
"Живот по гръцки - узо на сянка под смокинята и гръцко реване с грис "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо55 226
  • Преглеждания за месеца504
  • Преглеждания за седмицата102
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и постепенно добавяме всичко с леко бъркане. Сместа се изсипва в тавичка и се пече в умерена фурна.

Като се изпече се оставя да изстине. Нарязва се на ромбове. Залива се с горещ сироп - 3 ч.ч. вода и 3 ч.ч. захар, които се варят до получаване на гъст сироп.подобни рецепти тук
5 17
4 7
3 9
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Аланис
Аланис
19.08.2014 16:21
на мен рецептата ми хареса,сполучлива е и я препоръчвам!!!
3
0
Валентина
Валентина
30.11.2013 07:58
В този сладкиш изброих 5 чаши захар! Дори да допуснем, че дозата на продуктите е за огромна тава и я намалим наполовина - пак е много! От толкова захар човек може да хване диабет. На такова количество захар в сиропа бих добавила поне сока на 1 лимон, или лимонена киселина, за да придобие кисела жилка. Иначе байгън ще му става на човек от сладко... Като цяло : не ми харесва.
2
4
Мариана
Мариана
14.08.2013 16:55
Нина,ако ние сме на нивото на гърците по правене на сладкиши,значи сме велики сладкари.В тяхно захаропластио ако влезнеш свят да ти се завие от кой сладкиш или курабии да си избереш.Посочи ми една наша сладкарница отрупана с такъв берекет от сладки и курабии.И не само много,но вкус ненадминат.Виж като кулинари ние сме по-добри.Въпреки че те си признават,че са взели сладкарството от турците пак са по-добри от нас.
9
3

Виж всички коментари или напиши такъв