Тиквеник с ябълки и стафиди

04/11/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Знаете какво казват за тиквениците - ако не е с ябълки и стафиди, хич не ни ги хвалете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 385
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките настържете или нарежете на дребни парчета. Смесете ги заедно с настърганата тиква, предварително накиснатите във вода или мляко златни стафиди и захарта.

Сложете ги на котлона и бъркайте, докато леко се карамелизират. Добавете към тях 1/2 от маслото, канелата, сметаната и щипката джинджифил и изчакайте да се карамелизират напълно.

Разтопете маслото вземете, намажете с него 2 кори и по дължина разпределете от плънката. Посипете с орехи, още захар по желание, завийте на руло и подреждайте рулата в голяма, намазнена тава.

Отгоре също посипете с малко захар. Сложете тиквеника да се пече за около 20 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна.подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Таисия
Таисия
31.10.2014 18:58
Много интересна рецепта. Ще се възползвам да я направя. И вида наистина е страхотен. Благодаря.
0
0
Ivelina
Ivelina
19.10.2013 18:02
Супер рецепта!
0
0
Дими
Дими
19.10.2013 17:51
То само като го видиш и ти се прияжда!Страхотен вид!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв