Шведска ябълкова торта

29/05/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Човек и добре да живее - се жени, но не може да се каже, че сте живяли, ако не сте опитали тази торта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 267
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 250 г
  • ром – 1 с.л.
  • сол – 1 щипка
  • яйца – 4 бр.
  • захар – 250 г
  • масло – 250 г
  • Пълнеж
  • ябълки – 500 г, сладки
  • лимонова кора – 1 бр.
  • захар – 150 г
  • белтъци – 5 бр.
  • малини – 150 г, замразени
  • ванилии – 1 бр.
  • захар – 50 г
  • масло – 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото със захарта на пяна, добавяме едно по едно яйцата като продължаваме да разбъркваме. Постепенно добавяме брашното, солта и рома. Разделяме сместа на две.

Изпичаме всяка част в намазана с масло и поръсена с брашно тава в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.

Пълнеж:
В отделен съд върху котлон разтапяме маслото и към него прибавяме захарта, ванилията и обелените и нарязани на ивици ябълки. Задушаваме всичко за около 10 минути.

Махаме от котлона и оставяме сместа да изстине. Изсипваме я върху единия блат.

Нареждаме отгоре малините и слагаме другия блат.

Покриваме тортата с разбити на сняг белтъци и захар и настъргана лимонова кора.

Запичаме на силен горен реотан, докато белтъците хванат загар.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар