Торта със сметана и галета

28/05/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо496
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 30 г
  • ром – 50 мл
  • орехи - 1 к.ч., смлени
  • захар – 1 ч.ч.
  • яйца – 5 бр.
  • галета – 1 ч.ч.
  • Крем
  • захар – 1 к.ч.
  • сметана - 1 ½ ч.ч.
  • бадеми - 1 к.ч.
  • компот – 1 к.ч. сок
  • желатин – 20 г
  • шоколад - 100 г
  • праскови – 500 г от компот
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците с половината захар и към тях постепенно прибавяме галетата, брашното, ореховите ядки и рома.

Белтъците разбиваме на сняг с останалата захар и прибавяме към жълтъчната смес като разбъркваме внимателно с дървена шпатула отдолу нагоре сместа.

Изсипваме сместа върху намазана с мазнина хартия за печене и печем блата в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване. Оставяме да изстине и разрязваме на два блата.

В отделен съд разбиваме сметаната със захарта за крема. Смесваме сметаната с нарязаните на ивици изцедени праскови от компота.

В съд на водна баня разтопяваме предварително накиснатия в топла вода желатин и го добавяме към сметаната.

Нареждаме блатове като слагаме първия, поливаме го с половината от сока от компота и намазваме равномерно с половината от крема. Слагаме и втория блат по същия начин. Отгоре украсяваме тортата с част от шоколада, настърган предварително, и бадемите, които сме потопили в разтопен шоколад.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар