Телешко печено със специален сос

24/05/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо300
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • телешко месо – 1.5 кг
  • чесън – 5 - 6 скилидки
  • сланина – 150 г
  • горчица – 1 с.л.
  • целина – ½ глава
  • моркови – 2 бр.
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.,
  • вода – 250 мл
  • За соса
  • кашкавал – 150 г
  • масло – 125 г
  • гъби – 250 г, нарязани
  • яйца – 2 бр.
  • червено вино – 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го нарязваме на по тънки парчета. Намазваме го с горчица и го поръсваме със сол и черен пипер, поставяме го в съд от йенско стъкло.

Отстрани нареждаме ситно нарязаните моркови, сланина, чесън и целина, добавяме водата.

Печем месото на 190 градуса за час и половина. От време на време поливаме със соса от печенето.

В съд върху котлона задушаваме нарязаните гъби в маслото, с тях покриваме отгоре месото. Добавяме виното и най-отгоре изсипваме настъргания кашкавал, разбъркан с яйца.

Връщаме обратно във фурната и запичаме за 20 минути.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар