Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Сладкиш Черна пепел

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Сладкиш Черна пепел
Снимка: Admin
1 / 9с Видео
13/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Просто перфектният сладкиш за днес - влажна текстура, неустоим аромат на шоколад и кафе, великолепно поднесен и най-вече, приготвен с много мерак"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • какао - 3/4 ч.ч. натурално (или по - малко)
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сода - 1 ч.л. равна
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 броя по - големи
  • кафе - 1 к.ч. силно еспресо
  • прясно мляко - 1 ч.ч. или мътеница
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче или есенция
  • масло - 1 ч.л., за глазурата
  • какао - 1 ч.л., за глазурата
  • шоколад - 100 г натурален, за глазурата
  • вода - 2 - 3 ч.л., за глазурата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички сухи съставки заедно, като пресеете брашното с бакпулвера и към него добавите захарта, какаото, содата и солта.

Към тях добавете леко разбитите яйца с останалите мокри съставки - кафе, прясно мляко или мътеница (кисело+прясно мляко), олиото. Бъркайте с телена бъркалка, докато всичко се хомогенизира, като накрая ароматизирате с ванилията.

Изсипете сместа в леко намазнена и набрашнена тава и сложете да се пече за 30-35 минути на 180 градуса или докато сладкишът е напълно готов. Извадете го от фурната и оставете леко да се охлади за 5-10 минути.

За глазурата сложете маслото да се разтопи леко в съд на котлона и добавете какаото, натрошения шоколад и 1 ч.л. вода. Разбъркайте, за да се смесят съставките и махнете от котлона.

Надупчете с вилица повърхността на сладкиша Черна пепел и залейте равномерно с глазурата. Нарежете на парчета и поднесете.

Рейтинг

4.5
539
410
35
22
11
Дай твоята оценка: