Пълнена кокошка със зеленчуци

12/10/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
"Опитайте нашето предложение, но с домашна кокошка. Тогава ще разберете за каква вкусотия говорим "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 114
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете кокошката и я сложете да се вари до полуготовност. Извадете й дреболиите и ги накълцайте на дребно. Загрейте 1 с.л. масло в тиган и сложете накълцания ситно чесън да се запържи, а веднага след него и дреболиите. Овкусете ги със сол и черен пипер.

Хлябът направете на трохи на ръка или с помощта на кухненски робот. Смесете го със запържените дреболии заедно с мазнината им, втората разтопена лъжица масло, магданоза и бялото вино. Овкусете отново с черен пипер, сол и майорана. С плънката напълнете кокошката и я зашийте.

Нарежете почистените картофи и моркови на парчета и ги изсипете в намазнена тава, като ги овкусите със сол, черен пипер и майорана. Върху тях наместете пълнената кокошка и я намажете със смес от зехтина и кетчупа. Долейте около 1 ч.ч. топла вода.

Покрийте тавата с фолио и направете съвсем малка дупчица с шиш, за да излиза парата. Сложете ястието да се пече за около 1 час. В последните 10-тина минути махнете фолиото и изпечете до апетитен загар.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар