Пухкави мекици

14/10/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Мекиците на Дебелата Берта са тотален хит. Приготви си ги с най-хубавата рецепта за мекици "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции20 бр.
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо482 355
  • Преглеждания за месеца12536
  • Преглеждания за седмицата179
  • Коментирана42 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

  • брашно - 4 ч.ч
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • мая - 1 с.л. суха
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сухите продукти в голяма купа и прибавете водата, като бъркате до получаване на много гъста каша. Покрийте купата с намаслено фолио и оставете да престои в хладилник до следващата сутрин.

Тестото трябва да увеличи обема си 3-4 пъти и да е на шупли. Получава се доста лепкаво и слузесто. Загрейте повечко мазнина в тиган, намазнете ръце и гребвайте от тестото, като оформяте тънки мекички. Изпържете пухкавите мекици от двете страни. Изваждайте готовите върху кухненска хартия. Поднесете със солена или сладка гарнитура.подобни рецепти тук
5 43
4 53
3 21
2 17
1 15
Дай твоята оценка:

Коментари (42)

Tzvety Ananieva
Tzvety Ananieva
23.01.2017 21:09
Уникални са, много лесни и меки. В момента плека питки от останалото тесто
1
0
Катя Благоева
В къщи много ги обичаме за закуска!
3
0
nikolaeva
nikolaeva
11.04.2016 13:21
Да,мекиците стават много лесно и бързо.Много са вкусни.АЗ ги знам като улични мекици.Веднъж ги правих със шприц за толумбички станаха лесно и бързо.
12
3

Виж всички коментари или напиши такъв