Задушено пиле по ориенталски

19/05/2016
Анонимен
отАнонименДжедай10686
"Тайна рецепта от кухнята на султана, вижте тук"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 298
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пилето и го нарязваме на парчета.

Слагаме го в дълбок съд и го овкусяваме със солта и черния пипер. Добавяме зехтина, нарязания на ивици лук и сока на един лимон. Покриваме го и го оставяме да престои около 1 час в хладилник.

Изваждаме месото и го изцеждаме от сока, който е пуснало. Преместваме сока в съд върху котлона и го задушаваме за около 10 минути.

Добавяме пилешкото месо и го запържваме докато се зачерви. Заливаме го с пилешкия бульон и задушаваме на тих огън за 30 минути. Добавяме стафидите, бадемите и половината лимон, нарязан на ивици.

Оставяме още 10 минути на тих огън.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар