Спаначени топки

18/05/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо398
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • спанак – 1 кг
  • кисело мляко – 250 г
  • чесън – 5 скилидки
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • кашкавал – 160 г
  • масло – 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме спанака и го нарязваме на ситно.

В съд на котлона задушаваме спанака със сол и малко вода докато омекне. Изцеждаме го от водата и към него прибавяме предварително разтопено масло.

В съд за печене с помощта на лъжица правим топки от спанака, върху всяка една от тях слагаме по малко настърган кашкавал и поръсваме с черен пипер.

Печем спанака в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Сервираме с кисело мляко и счукан чесън.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар