Телешко по солунски

19/07/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Не може да отречете, че гърците много ги бива в приготвянето на вкусни манджи и точенето на пари от Европейския съюз "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо413
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо – 1 кг филе
  • домати – 2 бр.
  • чесън – 1 глава
  • лук - 3 глави
  • магданоз – 1 връзка
  • чушки – 700 г, червени печени
  • патладжан – 700 г печен
  • олио – 1 к.ч.
  • сол – 1 ч.л.
  • вода – 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд върху котлона задушаваме нарязаното на ивици месо с нарязаните лук и домати на едро. Посоляваме и добавяме водата. Оставяме да ври на тих огън, докато стане готово месото.

Прехвърляме в съд от йенско стъкло, като върху месото слагаме на редове чушките на патладжана, нарязани на едро, чесъна, нарязан на ивици и магданоза, нарязан на ситно като повтаряме редовете, докато свършат продуктите.

Заливаме ястието с останалия от варенето сос и печем на 200 градуса за 1 час.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар