Печен агнешки бут с кисело мляко

17/05/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо368
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • агнешки бут – 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • масло – 75 г
  • сол – 2 ч.л.
  • червен пипер – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд върху котлона стопяваме маслото и го разбъркваме с киселото мляко, солта и червения пипер.

Намазваме месото от всички страни с получената смес и го слагаме в тава.

Печем го в предварително загрята фурна на 160 градуса под фолио. По време на печенето поливаме месото със събралия се в тавата сос.

Месото се пече около 3-4 часа, като накрая махаме фолиото, за да хване коричка.

Сервираме с гарнитура по избор.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар