Овнешко месо с патладжани

24/05/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо133
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • овнешко месо – 1.5 кг
  • лук – 2 глави
  • магданоз – 1 връзки
  • патладжани – 1 кг
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • домати – 3 бр.
  • олио – 1 к.ч.
  • сол – 1 ч.л.
  • домати – 2 бр.
  • вода – 2 ч.ч. топла
  • чесън 5 - 6 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на парчета овнешкото месо. Слагаме го в тефлонов съд върху котлона да се задуши в собствената си мазнина със солта.

Отделно нарязваме на кръгчета лука и доматите. Нареждаме ги в съда, в който ще печем месото.

Отгоре разпределяме предварително накиснатия със сол и изцеден, нарязан на кръгчета патладжан, скилидките чесън и половината от ситно нарязания магданоз.

Върху тях нареждаме изпърженото месо и покриваме с останалата част от зеленчуците. Завършваме реденето с патладжана на кръгчета.

Заливаме с вода и олио и печем ястието в умерена фурна до омекване на месото. При нужда добавяме още малко вода.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар