Печена кокошка под капак

01/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Стане ли дума за домашна кокошка, трябва да си знаете - няма да е бързо, но гарантирано ще е вкусно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо603
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме кокошката да се вари за около 1 час в подсолена вода.

Нарязваме лука и го задушаваме с половината от маслото, добавяме ситно нарязаните сварени дреболии, ориза и стафидите. Изсипваме част от бульона, в който сме варили кокошката, за да набъбне оризът.

Сваляме от котлона и добавяме половината от черния пипер. С тази смес пълним кокошката.

Отвън намазваме кокошката с останалото масло, посоляваме и поръсваме с останалата част от черния пипер и доматеното пюре.

Прехвърляме в разлята тава и покриваме с метален капак. Печем птицата около 3 часа във фурна.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар