Заек с маслини и бира

17/05/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо166
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • заек – 1 бр.
  • бира - 1 бр. светла
  • лук – 15 бр. арпаджик
  • маслини – 1 ч.ч. зелени
  • чери домати – 8 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • зехтин – ½ к.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • магданоз – ½ връзка
  • оцет – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме заешкото месо във вода, към която сме прибавили 2 с.л. оцет за 4-5 часа. Изваждаме го и го подсушаваме.

Нарязваме месото на порции и го запържваме до златисто в маслото и зехтина, прибавяме обеления арпаджик, червения пипер и доматите. Запържваме и тях и накрая прибавяме подправките, бирата и маслините без костилките.

Прехвърляме ястието в тенджера под налягане и варим на тих огън за около 90 минути. Сервираме поръсено с магданоз.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар