Задушено говеждо по болярски

26/05/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо120
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • говеждо месо – 1 кг бонфиле
  • масло – 75 г
  • олио – ½ ч.ч.
  • бяло вино – 1 к.ч.
  • лимонов сок – 1 с.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • горчица – 1 с.л.
  • брашно – 1 с.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме филето на порции като за пържоли. Начукваме го много добре.

В тиган със сгорещено олио всяко парче, вадим ги и ги намазваме с горчица.

В дълбок съд от йенско стъкло слагаме пържолите и ги заливаме с виното, после добавяме подправките и размитото в мазнината от пърженето брашно. Заливаме с 1 чаша вода и го задушаваме във фурната на 180 градуса за около 2 часа - до сгъстяване на соса.

Поднасяме с ориз или пържени картофи.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар