Крем Ден и Нощ

30/09/2011
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф30
"Знаете ли защо този крем е наречен Ден и нощ?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 448
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете 2 вида шоколад. Сложете 1/2 от желатина да набъбне в малко студена вода. Загрейте 1/2 л прясно мляко заедно с 3 с.л. захар. Прибавете размита 1 и 1/2 с.л. нишесте в 150 мл течна сметана и малко прясно мляко към кипналото прясно мляко и бъркайте за минута-две.

Добавете 1/2 ампула ванилия и желатина, докато се разтвори и махнете от котлона. Сипете и объркайте с натрошения черен шоколад + 2 с.л. сладко какао. Разпределете шоколадовия крем на дъното на десертни купички, но ги пълнете наполовина, за да остане място и за бялата част. Сложете купичките да се стегнат за 3 часа в хладилник.

По същия начин пригответе останалата половина от продуктите за белия крем, като накрая разбъркате с натрошения бял шоколад. След като шоколадовия крем стегне, излейте в купичките белия крем и отново сложете да стегне. Поднесете крема Ден и Нощ обърнат в чинийка и гарниран със соса и плодовете от консерва коктейлни череши.подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар