Хрупкави картофи с подправки

29/09/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф126145
"Имаме си цяла колекция с рецепти за хрупкави картофи с подправки, а тези са сред най-приготвяните!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 737
  • Преглеждания за месеца284
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички подправки на едно място - сложете количества по ваш вкус. Обелете и нарежете картофите, след което ги оваляйте в зехтин. В тиган с широко дъно загрейте зехтин и сложете картофите да се запържат леко.

Щом се "запечатат" долейте 1 ч.ч. топла вода, поръсете с подправките, похлупете и оставете картофите да се задушат. Оставете на котлона докато картофите омекнат, водата се изпари и отново започнат да се пържат.подобни рецепти тук
5 12
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
07.05.2016 07:33
а като се пържат-задушат и пак пържат не се ли разпадат после? струва ми се че няма да са хрупкави ами мекички
1
0
ан
ан
18.03.2014 13:45
то ако и едни пържени картофи правите по рецепта, просто нямам думи ..
0
1
Пататко
Пататко
16.08.2013 11:36
Явно Берта си е взела поука и е оправила рецептата. Подправките се добавят заедно с водата и след това картофките се задушават ;)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв