Питки със сусам и плънка от картофи

16/05/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо292
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд пресяваме брашното и в средата му правим кладенче. Изсипваме в него маята, зехтина, маслото, солта и яйцето и с помощта на вода замесваме меко тесто. Покриваме тестото със стреч фолио и го ставяме за втаса за около 30 минути.

От тестото откъсваме топки с големината на лимон и ги разточваме на ръка. В средата слагаме плънка от овкусените картофи и притискаме в единия край питката.

Нареждаме питките в намазана с мазнина тава и ги оставяме да втасат за още 15 минути. Отгоре ги намазваме с разбит жълтък и поръсваме със сусам.

Печем питките в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар