Питки със сусам и плънка от картофи

16/05/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • мая - 1 бр., суха
  • зехтин - ½ ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • вода - за месене
  • сол - 1
  • сусам - за поръсване
  • жълтъци - 1 бр.
  • За плънка
  • картофи - 4 бр. сварени, обелени, рендосани
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд пресяваме брашното и в средата му правим кладенче. Изсипваме в него маята, зехтина, маслото, солта и яйцето и с помощта на вода замесваме меко тесто. Покриваме тестото със стреч фолио и го ставяме за втаса за около 30 минути.

От тестото откъсваме топки с големината на лимон и ги разточваме на ръка. В средата слагаме плънка от овкусените картофи и притискаме в единия край питката.

Нареждаме питките в намазана с мазнина тава и ги оставяме да втасат за още 15 минути. Отгоре ги намазваме с разбит жълтък и поръсваме със сусам.

Печем питките в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар