Сметанова торта с ягоди

02/10/2011
Илария
отИларияМастър Шеф1171203
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 728
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа залейте ягодите с рома и оставете да престоя за час, след което ги отцедете добре.

Смесете 50 г меко масло с 4 с.л. захар, смлените овесени ядки и 1 к.л. ванилия. Поръсете отцедените ягоди с тази смес и объркайте внимателно.

За тестото разбъркайте с тел или вилица 60 г меко масло с чаша захар, яйцата и сметаната. Смесете брашното с ванилията и бакпулвера и разбъркайте сухата към течната смес.

Изсипете сместа с тава с подвижни стени, застлана с хартия за печене и леко намазнена. Отгоре разпределете от ароматните ягоди.

Сложете сладкиша да се пече в слаба фурна, около 160-170 градуса за около час или докато се надигне добре. Готовата торта се оставя да престои за 15 минути в тавата, махат се стените и се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук
5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар