Бухти с крем

26/09/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Дебелата Берта ви поднася тези интересни и вкусни бухтички с крем. Да ви е сладко!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции30-40 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо33 648
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари8 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От първите осем продукта се замесва меко тесто, като содата се разтваря в киселото мляко, в пресятото брашно се прави кладенче и постепенно се обърква с всички съставки.

Тестото се разточва на дебелина 1 см и с помощта на чаша се изрязват кръгчета, които се пържат в сгорещено (но не много) олио, в което е сипана 1 с.л. ракия. Готовите бухти се пълнят с крем с помощта на щприц.

Сложете прясното мляко (без 1 ч.ч.) да кипне в съд на котлона. С останалата чаша мляко разбийте яйцето, захарта, брашното и нишестето до получаване на гъста и гладка каша.

Прибавете я към врящото мляко и бъркайте до получаване на гъст крем. В топлия крем добавете маслото и ванилията и отново разбъркайте. Оставете крема леко да се охлади преди да напълните бухтите. Поднесете ги с пудра захар.подобни рецепти тук

Препоръчано по темата

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

kiki
kiki
02.10.2013 21:56
Ракията ( по добре водка според мен, защото не мирише ( се слага за да не поемат много мазнина поничките при пърженето.
0
1
zeze
zeze
01.10.2013 08:21
ракията за какво помага зашто трябва да я ползваме
0
0
даниела
даниела
25.09.2013 16:50
как да не пи6е колко е маслото,то е 80 гр и се слага когато е готов крема.Първо четете добре,после коментирайте!!!!!!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв