Родопски колаци

25/09/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Като всяка рецепта от Родопския край и тези колаци са уникално вкусни. Стават страхотни и мислим, че и на вас ще ви харесат"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54 206
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка високопроцентно
  • брашно - около 500 г
  • сода - 1 к.л. пълна бикарбонат
  • сол - 1 ч.л.равна
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко. Добавете солта, захарта, разбъркайте постепенно с брашното и накрая чукнете яйцата. Трябва да се получи по-гъсто кексово тесто, като при нужда се добавя още малко брашно.

Оставете да престои за 10 минути. Загрейте сач или тефлонов тиган, капнете няколко капки мазнина и изсипете непълен черпак от сместа. Не я разстилайте като палачинка, а само я изравнете леко отгоре.

Готовите колаци се обръщат да се изпекат и от другата страна. Още топли се мажат с масло и се поднасят с мед, сладко или гарнитура по желание.
подобни рецепти тук
5 14
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Emmy91
Emmy91
08.06.2016 21:59
Станаха страхотни колаци!
0
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
07.06.2016 12:24
Сега, както съм гладна, няма да ми се опрат.
0
0
Катя
Катя
28.09.2013 11:28
Супер са!!! Толкова хубави станаха, че и само с масълце да ги ядеш са много вкусни!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв