Сладки бретцели със стафиди и кашкавал

25/09/2011
от Dark AngelНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 235
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в малко прясно мляко, за да омекнат. Разтворете маята в хладкото мляко заедно с 1 с.л. захар и оставете така за 10 минути.

Пресейте брашното в голяма купа и добавете захарта, яйцето, маслото, солта, ванилената захар и настърганата лимонова кора. Прибавете маята и замесете меко тесто.

Оставете го да втаса на топло, докато удвои обема си. Готовото тесто разделете на 8 части, ако искате да приготвите по-големи бретцели. Разтеглете всяка част, леко я сплескайте и я поръсете със стафиди.

Увийте я, отново разтеглете и завийте на бретцел. Завиването става като кръстосате двата края 2 пъти (получава се възелче), преметнете кръстосаните краища отгоре и леко ги слепнете по отделно в горната овална част на бретцела.

Подреждайте гевречетата в тава, застлана с хартия за печене на разстояние едно от друго. Покрийте тавата с кърпа и оставете да починат за 10-тина минути.

След това ги намажете с разбитито яйце и ги порусете с повечко захар. Сложете ги да се изпекат в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 35-45 минути или докато се запекат и бухнат. 10-15 минути преди да ги извадите, ги поръсете бързо с настърган кашкавал и доопечете.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар