Зеленчукови кюфтета с яйца

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Зеленчукови кюфтета с яйца1 / 2
30/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10-12 бр.
"Откакто почнаха да правят толкова вкусни зеленчукови кюфтенца, броят на вегетарианците се е увеличил чувствително"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 брой
  • моркови - 1 брой, по - голям
  • яйца - 3 броя + 1 жълтък
  • масло - 1/2 ч.ч. разтопено краве
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.л.
  • сол
  • брашно - за овалване
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичката и моркова на възможно най-фино ренде. Сварете яйцата, стрийте жълтъците и накълцайте ситно белтъците.

В купа смесете яйцата тиквичките и моркова, добавете маслото, киселото мляко и суровия жълтък.

Овкусете със сол и с червен и черен пипер. Оформете неголеми кюфтенца с влажни ръце, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в сгорещена мазнина.

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка: