Шарена туршия

05/10/2011
от РУМИНовак
"Знаете, че човек се храни не само с устата, но и с очите а тази Шарена туршия е празник за всички сетива!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции20 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 508
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • Червени камби - 2 кг
  • Червена капия - 2 кг
  • зеле - 4 кг бяло зеле
  • Карфиол - 3 кг
  • Моркови - 2 кг
  • Зелени домати - 2 кг
  • целина - 1 глава с листата
  • Олио - 1 с.л.
  • Оцет - 1 с.л.
  • Дафинов лист - 1 пакет
  • Бахар - 1 пакет
  • Черен пипер - на зърна 1 пакет
  • Сол - 250 гр.
  • Захар - 500 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се нарязват и смесват. Посипват се със солта и захарта. Добавят се дафиновите листа, бахара и черния пипер. Заливат се с олиото и оцета.

Разбърква се много добре и се оставя да престои 2 часа.

Пълни се в буркани и се стерилизира 15 минути.

От посочените продукти се получават 20 буркана от 800 мл.подобни рецепти тук
5 5
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

sekercik
sekercik
03.10.2013 12:25
добре де уточнете солта ,,едра,морска или сита готварска ли???да е
2
1
Галинка
Галинка
14.10.2011 15:12
1 с.л. олио и оцет на буркан.
5
0
Йорданов
Йорданов
11.10.2011 13:22
Как така само 1 с.л. оцет и 1 с.л. олио на толкова много продукти ? Тук има някаква грешка и тотално съм объркан как да направя туршията.
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв