Сарми с пилешки дробчета и гъби

23/09/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции20-25 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 562
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в сгорещеното масло предварително накълцаните лук, гъби и дроб­чета. Щом течността им се поизпари, ги свалете от огъня и прибавете каймата, накълцания магданоз, яйцето, предварително измитият и отцеден ориз и подправки на вкус. Объркайте добре и върнете за 2-3 минути на котлона като отново бъркате. Свалете от огъня и оставете плънката да се охлади.

Пригответе си предварително попарените лозови листа. Във всяко листо разпределете от плънката и завийте малки сарми. Редете ги в тенджера, на дъното на която сте сложили няколко листа. Отгоре също разпределете няколко листа.

Покрийте сармичките с горещия пилешки бульон и сложете да се варят около 1/2 час. Махнете горните листа и сгъстете соса с малко размито брашно. По желание добавете сол и черен пипер. Поднесете порция сарми с кисело мляко и малко от соса.


подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар