Японски дунапренен чийзкейк

03/10/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762300
"Любопитно предложение от Японската кухня!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо55 930
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си форма за печене с отлепящо се дъно. Трябва да обвиете много добре вътрешността й с алуминиево фолио, както и цялата тава отвън (около 2-3 пласта фолио).

Разбийте маслото със сиренето Крема (и двете на стайна температура) и постепенно добавете лимоновия сок, един по един жълтъците, млякото и смесените и пресяти заедно брашно и нишесте. Разбъркайте сместа с предварителното разбити на сняг белтъци със солта и захарта.

Изсипете сместа в подготвената тавичка и сложете да се пече на водна баня с предварително кипната вода. Водата трябва да стига до половината на кексовата форма. Пече се в предварително загряна на 160 градуса фурна около 1 час, като не се отваря.

Готовият японски чийзкейк се изважда, освобождава внимателно от формата и хартията за печене. Охлажда се и се поднася със сладко или пудра захар.
подобни рецепти тук
5 7
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

М0рд0р
М0рд0р
23.01.2016 17:07
Безсрамна кражба. 20-та подред. Спирам да ви чета сайта.

8
0
Златина
Златина
30.07.2015 12:14
Е,няма как на водна баня да се получи толкова запечена долен част на чийзкейка ви! Снимката няма нищо общо с рецептата .
15
0
Mighty Bo
Mighty Bo
06.01.2014 13:01
Аз Иванка и Марияна аз лично пробвах със сок от половин малко лимонче. Стада доста добре според мен.
1
5

Виж всички коментари или напиши такъв