Шоко-бисквитена торта

02/10/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"В търсенето на перфектната торта попаднахме на тази рецепта за шоко-бисквитена торта и смятаме да се позадържим поне за още едно парче от нея "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо25 799
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • бисквити - 250 г кръгли (без дупка), може и правоъгълни
  • какао - 100 г подсладено и 100 г натурално
  • кондензирано мляко - 400 г леко подсладено
  • яйца - 4 големи
  • захар - 150 г
  • ванилия - 1 ч.л.
  • масло - 150 г краве
  • ромова есенция - 1 ампула

Начин на приготвяне

Пригответе си правоъгълна тава, която трябва да застелите с хартия за печене. Краищата на хартията трябва да са много след стените на тавата, за да може в последствие да обгърнете цялата торта отгоре.

Разбийте яйцата със захарта и добавете двата вида какао и подсладеното кондензирано мляко. Изсипете сместа в съд на котлона, в който предварително леко сте разтопили маслото.

Бъркайте крема, докато се сгъсти на слаб огън. Към готовия крем се добавя ванилията и половината от ромовата есенция.

Другата половина се сипва в купичка с малко прясно мляко, в която леко се потапят бисквитите от 1 край при реденето. Изсипете на дъното на тавата от крема.

Подредете ред бисквити, потопени в мляко и редувайте крем, бисквити, докато се изчерпат количествата. Получават се около 6 реда бисквити, като кремът не е на много дебел пласт. Отгоре трябва да завършите с крем.

Оставете за кратко да се стегне и прегънете готварската хартия върху повърхността на бисквитената торта, за да я покрие цялостно. Оставете в хладилник за 1 денонощие и на следващия ден поднесете.

подобни рецепти тук
5 7
4 2
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар