Панакота с кисело мляко

23/09/2011
Иларияот ИларияНовак / Автор
"Време ли е за десерт?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 083
  • Преглеждания за месеца342
  • Преглеждания за седмицата82
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително желатина във вода. Загрейте прясното мляко със захарта или меда до разтопяването им, но не трябва да завира и да е прекалено горещо.

Прибавете и разтворения желатин и разбъркайте. В купа разбийте добре киселото мляко и към него на тънка струя добавете другата млечна смес при непрекъснато разбиване.

Разпределете крема в десертни купички и сложете да се охлади в хладилник. При поднасяне обърнете Панакотата в чиния и я гарнирайте със сладко от горски плодове.подобни рецепти тук
5 13
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Деси
Деси
09.02.2016 15:54
Направих десерта, като вместо 6 с.л. захар сложих 3 и стана страхотен. :)
1
0
христкана
христкана
01.01.2014 12:49
Това нещо ше ставали за ядене а аз като гледам вобще не ми харесва камоли за ядене да става
0
3
роси
роси
07.08.2013 22:10
Крема супер за разхлаждане!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв