Кокосов кекс с червени бобчета

22/09/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 284
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 6 жълтъка + 6 белтъка
  • мазнина - 20 г олио или друга растителна
  • кокосово мляко - 150 г
  • захар - 50 г
  • брашно - 150 г, за сладкиши
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • боб - 200 г червен, дребен, сварен и подсладен
  • захар - 100 г, за белтъците
  • сол - 1 - 2 щипки, за белтъците
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително червения боб до пълно омекване, като поне 30 минути трябва да ври със захар (на вкус). След това го оставете да се отцежда в гевгир за 30 минути.

Загрейте фурната на 170-180 градуса и си пригответе кексова форма с диаметър поне 25 см. Разбийте жълтъците със захарта до побеляване и добавете мазнината. Сипвайте кокосовото мляко и разбивайте, след което добавете и пресятото брашно с бакпулвера.

Бъркайте до хомогенност. Добавете половината от отцедения боб и внимателно го смесете с шпатула. След това разбъркайте с 1/3 от предварително разбитите със захар и щипка сол белтъци.

След това добавете постепенно останалия боб, разбъркайте внимателно и омесете постепенно с останалите белтъци. Изсипете сместа в намаслената форма и сложете да се изпече за около 55 минути. Готовият кекс с червени бобчета се обръща веднага и се оставя да изстине.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар