Млечен кекс

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Млечен кекс1 / 2
22/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Не бяхме опитвали толкова наситен и нежен кекс досега, а сега не можем да му се наситим"

Необходими Продукти

  • масло - 240 г краве
  • захар - 100 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • кондензирано мляко - 1 ч.ч., може и пълномаслено прясно
  • ванилия - 2 - 3 ч.л. екстракт
  • брашно - 240 г
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л. с връх
  • яйца - 4 големи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и бакпулвера и оставете на страна. Разбийте до побеляване (за около 2 минути) маслото със захарта. Добавете солта, ванилията и кондензираното мляко и разбивайте, докато сместа се хомогенизира.

На по-ниска степен на миксера добавете на 3 пъти брашното. Щом разбиете добре, започнете да добавяте яйцата 1 по 1 и бийте, докато всичко отново се хомогенизира.

Изсипете сместа в намазнена и леко набрашнена форма за кекс и сложете кекса да се пече в предварително загряна на 175 градуса фурна за около 1 час (или по-малко).

Рейтинг

4.3
58
41
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ели
ели
тестото не е било сладко,защото в оригиналаната рецепта пропорциите са за кондензирано мляко,а то е доста сладко.ако го правите с прясно мляко увеличете захарта .Моят сладкиш се пече:)
21.07.2013 01:43
Виолета Караиванова
Виолета Караиванова
Аз също го направих с прясно мляко и стана много вкусно! Разпределих тестото във формички за мъфини и се получиха страшно вкусни и ароматни мини-кексчета! Препоръчвам да се поръси с пудра захар, защото тестото не е много сладко.
04.07.2013 15:08
Zornica
Zornica
стана страхотно,но аз сложих прясно мляко...опитайте!
23.12.2012 16:50
Ефросия
Ефросия
пресякло се е за маслото или различната температура на продуктите, които сте използвали. Дори и пресечено, пак е възможно да се изпече добре
10.10.2012 14:34
Iva
Iva
Моето тесто се пресече и го изхвярлих!Всичко направих така както е описано, но опита ми беше неуспешен!
09.10.2012 22:19