Вкусна шоколадова торта

04/10/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Тази торта е от специалните ни рецепти за щастие "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66 271
  • Преглеждания за месеца1151
  • Преглеждания за седмицата997
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на предварително на 160 градуса. Смесете двата вида брашно. В дълбока купа разбийте маслото и захарта до пухкавост и прибавете яйцата едно по едно. Разбивайте и добавете 2 с.л. брашно. Сипете предварително разтопения и леко охладен натурален шоколад при непрекъснато разбиване, след което и останалото брашно.

Изсипете сместа в намазнена тава с диаметър 20 см. Сложете да се пече за 1 ч. и 30 минути. Блатът е готов, когато се надигне и хване коричка. Оставете го да се охлади и го извадете от тавата. Разделете на 2 отделни блата.

Разтопете леко шоколада заедно със заквасената сметана за крема. Охладете го, след което намажете 1 част върху единия блат, сложете втория и покрийте цялата торта, като я загладите с останалия шоколад. Оставете тортата да се охлади и поднесете.
подобни рецепти тук
5 23
4 10
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Гергана  Георгиева
Тортата наистина става много вкусна, особено с този шоколадов крем! Разкошен е!
0
0
Eмилия
Eмилия
26.07.2013 17:05
Къде да намерим самонадигащо брашно ?
28
1
Dimitar
Dimitar
19.05.2013 18:16
Благодаря ти Илияна :)
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв