Дроб чорба

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Дроб чорба1 / 2
19/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"В тази дроб чорба или се влюбвате от първата лъжица или ... нямате никакъв вкус"

Необходими Продукти

  • за вкусна дроб чорба ви трябва:
  • телешко месо - 1 кг. кокали за бульон
  • телешки черен дроб - 500 гр.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло
  • лимони - 1 бр.
  • корени за супа
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре и нарежете дроба на малки парчета.

Кокалите се измиват добре и се варят. В бульона от кокалите се слагат корените за супа, подправките и черен дроб.

След като дробът се свари, се прецежда бульонът. Добре се отцежда и се пържи в горещо масло.

Изпърженият дроб се наръсва с брашно, сол и черен пипер и се слага в бульона. Вари се още 10 мин.

Дроб чорбата се застройва с разбитите яйца и лимона, след което се подправя с наситнения магданоз.

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: