Дроб чорба

19/12/2012
от ГалинаНовак
"В тази чорба или се влюбвате от първата лъжица или ... нямате никакъв вкус "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 745
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,9 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг. кокали за бульон
  • телешки черен дроб – 500 гр.
  • яйца – 3 бр.
  • брашно – 2 с. л.
  • масло
  • лимони - 1 бр.
  • корени за супа
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се измива добре и се вари. В бульона му се слагат корените за супа, подправките и измития черен дроб.

След като дробът се свари, се прецежда бульонът. Добре се пасира и се пържи в горещо масло.

Изпърженият дроб се наръсва с брашно, сол и черен пипер и се разрежда с бульона. Вари се още 10 мин.

Застройва се с яйцата и лимона, подправя се с наситнения магданоз.подобни рецепти тук
5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар