Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Бързи питки със сирене

Бързи питки със сирене

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Бързи питки със сирене1 / 2
20/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Не се подвеждайте по заглавието на рецептата - тези питки се наричат бързо, не защото се правят бързо, а защото си излапват със скоростта на светлината"

Необходими Продукти

  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • брашно - около 3 ч.ч. пресято
  • кашкавал - 100 г настърган
  • мак - по желание, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тава сипете 2 ч.ч. брашно и направете кладенче. Добавете в него натрошеното сирене, яйцето, олиото, солта. В киселото мляко разтворете содата и добавете към другите продукти.

Замесете меко тесто и постепенно сипвайте и останалата 1 ч.ч. брашно. Оставете тестото да престои в хладилника за около 10 минути. Загрейте фурната на 200 градуса.

От тестото оформете сиренки с форма малко по-голяма от на орех. Подредете ги в тавичка на разстояние едно от друго, защото увеличават двойно обема си при печене. Върху всяко топче поръсете малко настърган кашкавал и маково семе. Изпечете питките до златисто.

Самата тавичка не се маже с мазнина, защото в тестото има олио.

Рейтинг

4.1
520
419
39
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ogyn4e
ogyn4e
Стават бързо и са много вкусни. Хубавото е, че са все с продукти, които повечето имаме в хладилника.
06.05.2020 19:54
maria
maria
Много вкусни :)
31.01.2020 19:40
joni jo
joni jo
добри са. стават бързо, но не увеличават обема си два пъти
31.01.2015 19:14
Нели
Нели
Формата им стана като таралежки :D
15.01.2015 13:33
1
Таня
Таня
Благодаря за рецептата!Много вкусни питки!Спазих точно рецептата,точно два пъти увеличиха обема си!
28.10.2014 09:51
иванка
иванка
чудесни са!
05.03.2014 14:13
ПРОПУЩАМ
ПРОПУЩАМ
със сода не става нищо добро
13.09.2013 11:04
1
здрасти
здрасти
Супер са станаха ми мекички и бухнали
04.01.2013 10:21
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Аз направих двойна доза, не съм ги броила, но определено станаха повече от 20 бр. Не се увеличават много при печене- даже съвсем малко. И не бяха с идеална форма- малко се поотвориха, но бяха вкусни. Естествено, нямат нищо общо със снимката, но това е нормално- ако потребителя, предложил рецепта, не приложи своя снимка, админите слагат по тяхна преценка. Иначе питките са вкусни с хрупкава коричка :)
09.12.2012 13:48
1
1
Светла
Светла
Благодаря за рецептата, наложи се да пека втора доза :-) Станаха чудесни, въпреки че не спазих съвсем рецептата (пропуснах яйцето).
28.10.2012 11:44
1
мима димитрова
мима димитрова
Тези малки питчици ги правя от години. Спасявали са положението, когато бързам - тогава пропущам престоя в хладилника. И още нещо: преди да сложа тавата във фурната, натискам леко всяка питчица в средата и в дупчицата слагам парченце масло. Ароматът после е чудесен!
27.10.2012 12:50
2
pisana
pisana
Много добри, бързички , вкусни с повечко сиренце :)
26.10.2012 22:11
Вале
Вале
Добри са и лесна рецепта!
13.10.2012 14:47
Боряна
Боряна
пише 2/3 ч.ч. олио, не 2-3 чаши!!
19.09.2012 15:05
Розалина
Розалина
В първата смес и аз сложих 2ч.ч. олио и нищо не стана, после ги изхвърлих , но вторите станаха страхотни.
19.09.2012 13:59
Ваня Енчева
Ваня Енчева
Рецептата я подобрих,като вместо 3 добавих 4 чаши брашно.Така тестото се стегна и резултатът беше 6+.
10.09.2012 22:37
..
..
2/3 чаена чаша олио не означава 3 чаши с олио ... как може да не можеш да прецениш на око такова нещо . питките стават много добре ;)
15.08.2012 21:53
Таня
Таня
Станаха много добре, като се има предвид, че съм най - лошия готвач на земята :)
29.07.2012 21:39
Деян
Деян
питките са супер. Правил съм ги 2 пъти, сега трети предстои. Ако ви се струва множко, може да го намалите, но по рецепта точно стават
29.07.2012 21:28
София
София
Има нещо сбъркано в рецептата - 2/3 чаена чаша - олиото им идва в повече. Спазвах точно рецептата и не ми се получиха, снимката не отговаря на истината, силно се съмнявам в подвеждащите коментари за рецептата, не бих ги направила повторно.
28.07.2012 19:12