Панакота със сос кафе

20/09/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763328
"Класическата панакота в нов ароматен вариант с дъх на кафе "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 024
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на котлона сложете да заврат заедно сметаната, захарта, ванилията и канелата. Щом кипне махнете от котлона и долейте ликьора кафе. Върнете на огъня докато кипне пак и махнете, за да се охлади.

Залейте желатина с с 40-50 мл студена вода и го оставете за 10-15 минути да набъбне. Загрейте в друга купа на водна баня млякото и прибавете разтопения на котлона желатин.

Оставете леко да се охлади, след което добавете към него сметановата смес, като е добре да прецедите и двете смеси предварително. Разлейте в подходящи форми и сложете в хладилник да се стегне за 3 часа.

За соса кафе разтопете захарта и долейте кафето. Бъркайте и след като сосът се редуцира, долейте ликьора. Доварете до желаната гъстота и оставете леко да се охлади. Поднесете обърнатата Панакота, полята със соса кафе.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар