Чили кон Карне

14/09/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Опитайте и ще разберете, защо всички говорят за Чили кон Карне с такава страст!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 443
  • Преглеждания за месеца687
  • Преглеждания за седмицата77
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука, чесъна и чушките и ги запържете в дълбок съд. Добавете каймата, кимиона и разбърквайте, докато се запържи, след което прибавете боба и доматения сос.

Долейте виното ималко гореща вода и задушавайте под капак за 15-тина минути. По желание добавете сос Табаско. Идва ред да добавите царевицата, след което задушавайте за още 5 минути или до пълното омекване на боба. Накрая готовото Чили кон Карне се отема от котлона и се поръсва с накълцан магданоз.

подобни рецепти тук
5 7
4 2
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Tosh
Tosh
24.07.2016 13:43
Макар, че чили кон карне се прави с телешко месо, рецептата е много вкусна и не е скъпа за джоба.
0
0
Снежа Е.
Снежа Е.
05.12.2015 20:18
Приготвих тази рецепта, но за разнообразие сервирах с пърленки или т.нар. питки Тортиля. Страхотна рецепта.
0
0
ДЕЙЗИ
ДЕЙЗИ
14.04.2015 17:42
Боба трябва да е предварително сварен или да е от консерва. Не ъанам кой е писал таъи рецепта но не е за начинаещи .Ако си начинаещ готвач едва ли ще сзумееш да я сготвиш както трябва. По добре си иъвадете рецептата от някой англииски сайт, там е обяснено много подробно и хубаво кое как се прави. В БГ. ИМА МНОООГО ДА СЕ УЧИМ ОЩЕ !!!!!
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв