Чийзкейк Шоко

02/10/2011
Дениот ДениНовак
"Не е нужно да сте опитен кулинар, за да направите торта, нито да сте запален фен на тортите, за да попрекалите с нея "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 001
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите с кухненски робот и след това добавете разтопеното масло. Разбъркайте ги до овлажняване на бисквитите. Изсипете ги в тава с откачащо се дъно, (диам. 28см.) заравнете ги с потупващи движения и поставете за 30 мин. в хладилник.

През това време смесете кремата сирене, изварата, захарта, ванилията и яйцата. Разбъркайте добре с миксер. Начупете няколко парченца от шоколада.

Извадете от хладилника бисквитите и изсипете малка част от сместа с изварата. Разпределете равномерно парченцата черен шоколад в/у сместа. Изсипете и останалата смес. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса за 1ч. и 30 мин. След изпичането изключете фурната и оставете чийзкейка да изстине в затворена фурна (за да не се нацепи).

За глазурата:
В 100мл. вода разтворете желатина и го бъркайте до пълното му разтопяване на водна баня. Разтопете останалия шоколад в млякото на водна баня.
След като се охлади шоколадовата смес прибавете желатина. Оставете за около 1ч. сместа на по-хладно като рядко може да разбърквате.

Изсипете в/у изстиналия чийзкейк. Приберете в хладилник за 3-4ч. След това откопчайте дъното на тавата и украсете по желание.

Добър апетит!подобни рецепти тук
5 8
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

магер
магер
27.10.2013 13:51
Час и половина не е ли множко за печене,
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв