Кълцан патладжан с чесън

29/04/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 245
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме патладжаните в загрята фурна, докато омекнат. Най-добре е да сложим хартия за печене или алуминиево фолио на дъното на тавата, за да не се цапа.

Вадим патладжаните, охлаждаме и ги белим, като отцеждаме образувалата се течност.

С много остър нож накълцваме патладжана на ситно.

Към обеления и пресован чесън добавяме зехтина постепенно на тънка струйка, като разбиваме енергично.

В купа разбъркваме накълцания патладжан с чесновата емулсия и посоляваме на вкус.

Сервираме с украса по избор.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар