Кълцан патладжан с чесън

29/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 653
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме патладжаните в загрята фурна, докато омекнат. Най-добре е да сложим хартия за печене или алуминиево фолио на дъното на тавата, за да не се цапа.

Вадим патладжаните, охлаждаме и ги белим, като отцеждаме образувалата се течност.

С много остър нож накълцваме патладжана на ситно.

Към обеления и пресован чесън добавяме зехтина постепенно на тънка струйка, като разбиваме енергично.

В купа разбъркваме накълцания патладжан с чесновата емулсия и посоляваме на вкус.

Сервираме с украса по избор.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар