Сладкиш Черна магия с портокал

27/08/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886620
"Напълно сме подвластни на магията на тази торта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 278
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ¾ ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • какао - ¾ ч.ч. натурално
  • сода - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • кафе - 1 к.ч. (около 150 мл) черно кафе еспресо или шварц
  • мътеница - 1 ч.ч. или течна сметана
  • ликьор - 2 с.л. портокалов
  • олио - ½ ч.ч.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • крема сирене - 2 пакетчета размекнати, за крема
  • захар - 1 - 2 ч.ч. пудра (на вкус)
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • шоколад - 100 г бял
  • шоколад - 100 г черен, за глазурата
  • мляко - 50 мл кондензирано
  • какао - 2 с.л. с връх подсладено
  • ликьор - 1 с.л. портокалов
  • захар - 1 - 2 с.л. пудра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 ч.ч.= 200 г. Загрейте предварително фурната на умерена температура и пригответе тава, която трябва да намазните и да набрашните. В голяма купа смесете сухите съставки - брашно, захар, сода, бакпулвер и сол.

Направете кладенче по средата и прибавете яйцата, мътеницата или сметаната, кафето, олиото и ваниловия екстракт, портокаловия ликьор, като разбърквате постепенно. Бийте около 2 минути на средна степен на миксера, докато всичко се хомогенизира.

Изсипете сместа в тавата и сложете да се пече за 30-40 минути или докато клечката започне да излиза суха. Извадете готовия сладкиш от фурната и го охладете така 10 минути, след което извадете от тавата и оставете да изстива върху решетка.

През това време пригответе белия крем като разтопите заедно маслото и белия шоколад, но без да ги загрявате прекалено. Разбийте към него размекнатото крема сирене, ванилията и захарта. Оставете леко да се охлади преди да покриете блата с целия крем. За целта поставете черния блат в подходящ съд и покрийте с крема без да мажете стените.

Разтопете заедно черния шоколад с кондензираното мляко, какаото, 1 ч.л. портокалов ликьор и захарта. Оставете леко да се охлади и залейте с глазурата сладкиша Черна магия, като оставите да се разтече самостоятелно. За украса може да потопите резени портокал на половина в глазурата и да ги подредите върху сладкиша.подобни рецепти тук
5 2
4 8
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

iv
iv
05.09.2013 13:55
Мисля да опитам, но колко масло? В продуктите го няма?
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв