Телешко месо, запечено със сос Бешамел
29/04/2016

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отСевда АндрееваДжедай10686
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- телешко месо - 1 кг, бут или шол
- шунка - 6 - 8 резена
- масло - 50 г
- кашкавал - 100 г
- червен пипер - на вкус или бял пипер
- сол - на вкус
- сос бешамел - ½ л
Начин на приготвяне
Наръсваме месото със солта и черен пипер и го запичаме с маслото във фурна, като от време на време го поливаме с образувалия се сос.
Изваждаме го и като изстине малко, го нарязваме на порции.
Намазваме всяко парче месо от двете страни със сос Бешамел и покриваме с резенчета шунка.
Нареждаме в тава и заливаме с останалия сос. Посипваме с настърган кашкавал и запичаме, докато се зачерви кашкавала.
подобни рецепти тук
Изваждаме го и като изстине малко, го нарязваме на порции.
Намазваме всяко парче месо от двете страни със сос Бешамел и покриваме с резенчета шунка.
Нареждаме в тава и заливаме с останалия сос. Посипваме с настърган кашкавал и запичаме, докато се зачерви кашкавала.
подобни рецепти тук