Телешко месо, запечено със сос Бешамел

29/04/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо799
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг, бут или шол
  • шунка – 6 - 8 резена
  • масло – 50 г
  • кашкавал – 100 г
  • червен пипер - на вкус или бял пипер
  • сол - на вкус
  • сос бешамел – ½ л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наръсваме месото със солта и черен пипер и го запичаме с маслото във фурна, като от време на време го поливаме с образувалия се сос.

Изваждаме го и като изстине малко, го нарязваме на порции.

Намазваме всяко парче месо от двете страни със сос Бешамел и покриваме с резенчета шунка.

Нареждаме в тава и заливаме с останалия сос. Посипваме с настърган кашкавал и запичаме, докато се зачерви кашкавала.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар