Патладжани Капоната

27/08/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
"Греховно вкусни патладжани с божествен аромат, които споделяме само с вас!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1-2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 161
  • Преглеждания за месеца225
  • Преглеждания за седмицата68
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгове, поръсете със сол и оставете за 20-30 минути да се отцедят от горчивия сок. Измийте ги, оваляйте ги леко в брашно и ги изпържете.

Загрейте зехтина в дълбок тиган и сложете да се задуши накълцания лук. Щом леко омекне добавете нарязаните на кубчета домати, виното, накълцаните маслини, доматеното пюре, каперсите, орехите, сол и черен пипер на вкус.

Задушавайте за около 10 минути, след което добавете патладжаните и оставете под капак за още 15 минути. Поднесете патладжаните Капоната поръсени с пресен магданоз.подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар